DESPRE PROIECT

Petiția Vreau Consulat la Padova, este un nou proiect al Platformei Civice Forța Patriotică și implicit al Associazione Forta Patriotica Aps.

Printre obiectivele principale ale acestei Platforme Civice erau deschiderea de noi secții de votare pentru românii din străinătate, și în special pentru cei din Italia, dar și înființarea unui Consulat General al României la Padova.

Primul proiect desfășurat în anul 2020 pentru deschiderea unor noi secții de votare a fost un real succes.

Toți cei care ați votat la cele 3 noi secții de votare pe care noi le-am deschis în provincia Padova, cât și la alte câteva la care am contribuit în regiunea Veneto, ați putut vedea normalitatea și cum se pot face concret și lucruri bune pentru cetățenii români care aveau mereu probleme când era vorba să meargă la urne cu ocazia alegerilor!

În anul 2021 am realizat un studiu de caz pentru toată Italia referitor la situația consulară și la problemele pe care le au cetățenii români care locuiesc în această țară!

Am trimis acest studiu împreună cu o scrisoare deschisă (pe care o puteți citi pe site) către Președintele României, către Parlament și Ministerul Afacerilor Externe.

Bineînțeles că răspunsul a fost negativ, iar la toate întâlnirile la care am participat cu reprezentații oficiali ai României în străinătate, Ambasada sau Consulat, am ridicat mereu această problemă.

După acest răspuns negativ, Președintele Asociației și al Platformei Civice Forța Patriotică, Daniel Oprican, s-a deplasat la sediul MAE din București unde a fost primit de un Director General cu care a discutat mai bine de 2 ore referitor la problemele consulare cu care se confruntă cetățenii români din Italia.

Pentru că nu suntem ascultați și situația consulară s-a ameliorat foarte puțin în ultimii ani, tot la insistențele noastre, credem că a venit momentul să facem această petiție prin care să arătăm decidenților că toate încercările pe care Platforma Civică le-a făcut în decursul acestor ani nu au fost întâmplătoare sau lipsite de susținerea cetățenilor.

Acum este momentul ca dumneavoastră să susțineți acest demers oficial, o petiție conform legii, prin care să arătăm că acest consulat este necesar în regiunea cu o mare prezență a cetățenilor români, adică în Veneto!

Cum Padova este o locație centrală în această regiune, am propus tocmai din acest motiv să fie locul unde să cerem un Consulat care să fie la îndemâna tuturor celor peste 125.000 de români care trăiesc în Veneto!

Fiți alături de noi, veniți să lucrăm împreună la acest proiect, și suntem convinși că rezultatele nu vor întârzia să apară!

Lupta continuă, fiți alături de noi. Doar împreună putem reuși. Schimbarea începe cu fiecare dintre noi!  

Mai multe detalii despre Platforma Civică Forța Patriotică găsiți aici: www.fortapatriotica.ro